Dvacetiletý mladík na Zlínsku naboural do stromu, těžce zraněný zůstal zaklíněný v autě

PŘÍLEPY - Mimořádně složitou dopravní nehodu řešili v noci na úterý hasiči u obce Přílepy na Zlínsku. Jak pro agenturu Mediafax uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček, dvacetiletý mladík nezvládl řízení a čelně narazil do stromu.

Nehoda se stala v lesním úseku. „Po nárazu se vozidlo Opel Vectra odrazilo do lesa a ze silnice nebylo takřka vidět. Ve vraku auta zůstal těžce zraněný a zaklíněný řidič. Po havárii jel silnicí cyklista, který si všiml částí úlomků auta na vozovce a následně uslyšel z lesa naříkání. Okamžitě přivolal pomoc,“ popsal událost Mitáček.

Hasiči byli na místě havárie za sedm minut od výjezdu ze stanice. „Hasiči si postupně připravili sadu speciálního hydraulického nářadí a začali uvolňovat sevření. Řidič byl při vědomí a bolest ve zraněných dolních končetinách musel tlumit lékař medikamenty,“ podotkl mluvčí hasičů. Zcela zdemolovaná přední strana auta se ukázala jako složitý problém. Hasiči museli postupovat velmi opatrně, a tím i pomalu. Po malých částech byly odstřihávány jednotlivé díly karoserie i plastů. Teprve po více než hodině práce s hydraulickým nářadím se hasičům podařilo uvolnit prostor ve zničeném autě a řidiče mohli vytáhnout. Zraněného si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která asistovala hasičům po celou dobu vyprošťování. Pacienta záchranka převezla do nemocnice.

Příčiny a okolnosti nehody, i to, zda například mladík nejel pod vlivem alkoholu, vyšetřují policisté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x