Památkový ústav pořádá soutěž s prohlídkovými pasy, na vítěze čeká let balonem

KROMĚŘÍŽ - Národní památkový ústav připravil i v letošním roce soutěžní prohlídkové pasy. Agenturu Mediafax o tom informovala Dagmar Šnajdarová z Národního památkového ústavu v Kroměříži.

Prohlídkové pasy mohou svým majitelům ušetřit na vstupném do památkových objektů a navíc jeden z držitelů může vyhrát let balonem.

Pas může získat každý platící návštěvník ve věku od sedmi do 100 let, a to na pokladnách památek ve správě Národního památkového ústavu. Za každou zakoupenou vstupenku získá návštěvník na pokladně do pasu razítko. Za pět razítek obdrží návštěvník šestou prohlídku vybrané památky či vybraného turistického cíle partnera soutěže, Plzeňského Prazdroje, zdarma. Program probíhá od května do konce října.

Všechny prohlídkové pasy budou nakonec slosovány. Vyplní-li návštěvník pas pěti razítky, při šesté návštěvě mu jej na pokladně vymění za volnou vstupenku a pas bude z pokladny památky či turistického cíle Plzeňského Prazdroje odeslán na ústřední pracoviště Národního památkového ústavu do Prahy. Po ukončení soutěže bude vylosováno deset výherců, kteří budou oceněni. „Hlavní cenou bude let balonem nad vybranou památkou,“ dodala Šnajdarová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x