Herec Slováckého divadla Zdeněk Trčálek kvůli zranění rok nehrál, teď už se těší na Hráče

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Téměř rok se na prknech Slováckého divadla neobjevoval herec Zdeněk Trčálek, loni v září se totiž zranil tak nešťastně, že musel své herecké kolegy, ale hlavně diváky opustit. ,,Bylo to velmi, velmi zlé," vzpomíná mluvčí divadla Josef Kubáník.

Trčálek patřil a patří ke stěžejním postavám mimo jiné v úspěšné komedii Penzion pro svobodné pány, v Rychlých šípech a také v bláznivé hře 1+2=6. Nyní přišla příznivá zpráva, herec se konečně uzdravil. [i]“Zdeněk už je fit a vrací se! Máme pochopitelně velkou radost,“ podotkl Kubáník.

Rok, kdy se oblíbený herec neobjevoval na jevišti, byl pro Slovácké divadlo problematický. Oblíbené komedie musely být dočasně staženy z repertoáru (Červenáčka v Rychlých šípech hrál režisér Robert Bellan) a divadelníci museli divákům trpělivě vysvětlovat situaci a uklidňovat ty, kteří chtěli zmiňované tituly vidět. „Slibovali jsme jim, že hned, jak to bude možné, komedie na program vrátíme. Jsem moc rád, že ten čas teď nastává,“ podotkl spokojeně Kubáník. Na mysli má především komedii 1+2=6 o taxikáři, jenž má dvě manželky a dělá všechno pro to, aby se na to nepřišlo.

Hra, která měla téměř 70 repríz a chlubí se celou řadou ocenění včetně trofeje od diváků za nejlepší komedii na Festivalu smíchu v Pardubicích, se na program divadla vrátí už na konci června. Boj o vstupenky začal už v úterý 10. května v 8.00 hodin. „Očekáváme velký zájem, je vidět, že komedie mezi diváky má pořád dobrý zvuk,“ potvrzuje Marie Svozilová z programového oddělení divadla.

Návrat dalšího komediálního příběhu s názvem Penzion pro svobodné pány, za který dostal Trčálek cenu Největší z pierotů za nejlepší mužský herecký výkon, je v plánu na září. Herec ale nespoléhá jen na už nazkoušené inscenace. V těchto dnech s kolegy připravuje komedii Hráči, kde vytvoří jednu z hlavních rolí pod vedením zkušeného režiséra Roberta Bellana, s nímž spolupracoval na zmiňovaných komediích Rychlé šípy a 1+2=6. Premiéra Hráčů je naplánována na poslední květnovou sobotu.

A co na návrat říká sám Trčálek? ,,Jak já jsem se těšil,“ ubezpečuje herec, jenž se musel v lednu dokonce podrobit náročné operaci kolena, kolegy i diváky. [i]“Jen si budu muset pohlídat denní rytmus. Okolo desáté jsem byl zvyklý chodit spát a v divadle je to čas, kdy jde večer do finále,“ podotkl Zdeněk Trčálek s úsměvem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x