Fotbalisté Mladé Boleslavi postoupili do finále Ondrášovka Cupu i díky chybám rozhodčích

KROMĚŘÍŽ - Fotbalisté Mladé Boleslavi podle očekávání zvládli odvetu semifinále Ondrášovka Cupu a přes třetiligovou Kroměříž prošli do finále. Jejich výhru 3:1 ale doprovázely v klíčových momentech chybné výroky rozhodčích.

Outsider z Hané držel víc než půl hodiny bezbrankový stav, který by mu díky remíze 1:1 v úvodním semifinálovém utkání na trávníku soupeře stačil k postupu. Jenže poté asistent rozhodčího Patrik Filípek přehlédl postavení mimo hru mladoboleslavského útočníka Jana Chramosty, který suverénně překonal gólmana Marka Vogla. Ten na hřišti pobyl od té chvíle už jen tři minuty, protože Filípek pustil další Chramostův ofsajd a vzápětí hlavní arbitr Michal Paták kroměřížského brankáře velmi přísně vyloučil, což prokázal i televizní záznam.

„Nedovolený zákrok to nebyl, když existují důkazy. Dal jsem si míč dopředu, měl jsem to ustát a dát gól,“ kál se po utkání mladík Chramosta, který vstřelil tři ze čtyř mladoboleslavských branek v semifinále Ondrášovka Cupu. „Domácí zápas jsme asi podcenili, a proto jsme se na postup nadřeli víc, než jsme si mysleli,“ doplnil mladoboleslavský forvard.

Trenér vítězného týmu Karel Stanner byl rád, že jeho tým potvrdil roli favorita. „Z každé výhry mám dobrý pocit, takže i z této. Momentálně nejsme v takové fazoně jako v úvodu soutěže, proto byl tento zápas pro nás těžký. Chtěli jsme dát co nejdříve první gól a když se nám to podařilo, tak už to bylo jednodušší,“ pravil Stanner, který po sezoně na lavičce Středočechů končí.

K výkonu a chybám trojice rozhodčích se nechtěl příliš vyjadřovat. „Nedávno jsem byl na disciplinárce za to, že jsem řekl, že rozhodčí pískal tendenčně. Nic se na výsledku nezměnilo, takže nemá cenu, abych se nyní zase k něčemu vyjadřoval. Bylo to tak zapískané a tentokrát jsme byli ve výhodě my,“ přece jen připustil Stanner.

Jeho tým nastoupí k finálovému utkání ve středu 25. května v Praze a soupeřem mu bude lepší z dvojice Sigma Olomouc – Slavia Praha. Vzhledem ke kontumaci úvodního utkání kvůli vstupu slávistických příznivců na hrací plochu mají mnohem blíž k postupu Hanáci. Definitivně jasno bude po středeční odvetě. „Finále poháru pro nás bude vrcholem sezony a podřídíme tomu zbytek ligy, i když nechceme ani v ní prohrávat,“ dodal mladoboleslavský kouč.

Stannerův protějšek Jindřich Lehkoživ přiznal, že o přestávce musel krotit emoce hráčů, kteří po chybných verdiktech cítili křivdu. „Už před zápasem jsem klukům říkal, že to bude na hřišti malinko jinak, než si sami představují. Je smutné, že se takovým způsobem ovlivní zápas. Mohl to být zajímavý fotbal až do konce. Do gólu a vyloučení si Boleslav nic nevytvořila a mohlo to dopadnout všelijak,“ mínil Lehkoživ.

„Ale jsem na kluky pyšný za to, co dokázali. Tak dlouho proti Mladé Boleslavi o deseti a ostudu neudělali. Musím smeknout,“ doplnil trenér, který se svým celkem přepisoval dějiny domácího poháru, když jako první třetiligový zástupce prošel mezi čtyři nejlepší.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x