Zlínské divadlo rozezní Radůza

ZLÍN - Ve Velkém sále Městského divadla ve Zlíně se ve středu uskuteční koncert zpěvačky Radůzy. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí divadla Hana Šmardová.

Začátek koncertu je v 19 hodin.

Zpěvačka, multiinstrumentalistka a autorka hudby i textů Radůza začínala s převážně bluesově zabarveným repertoárem na ulici, kde ji v roce 1993 objevila zpěvačka Zuzana Navarová. Její hudba vychází částečně z chansonu, ale největší díl inspirace čerpá Radůza z folklóru a nálady městských odrhovaček. Řadí se tak k silné generaci alternativní scény 90. let, která sklízí úspěchy nejen na domácích pódiích, ale i v zahraničí.

Vydala několik alb – Andělové z nebe (2001), … při mně stůj (2003), V hoře (2005), Půjdu, kam chci (2007), Vše je jedním (2007), V salonu barokních dam (2007), O Mourince a Lojzíkovi (2008) a Miluju vás (2010)

Rok 2003 přinesl Radůze ocenění v podobě tří sošek zlatých Andělů, které jí udělila Akademie populární hudby v kategoriích Zpěvačka roku, Objev roku a Folk & Country. V roce 2004 získala Radůza ocenění v anketě Český slavík jako skokan roku.

V září 2005 byla Radůza přizvána k natáčení nového filmu Jana Hřebejka Kráska v nesnázích. Na plátně se tak objevily nejen písně již známé z předchozích alb, ale i jedno zbrusu nové blues, které vzniklo speciálně pro tento film na text Roberta Gravese.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x