Vsetínskou poštu přepadl maskovaný muž, pracovník pošty po něm hodil tiskárnu i terminál

VSETÍN - Několik desítek tisíc korun sebral v úterý neznámý maskovaný muž, který přepadl pobočku České pošty ve Vsetíně. Agentuře Mediafax to ve středu uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Událost se stala krátce po poledni na poště ve Vsetíně na Ohradě. Muž přeskočil přepážku a odcizil ze zásuvky pracovního stolu několik desítek tisíc korun. Z pracovníků nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Pachatel se maskoval šátkem přes obličej. Přeskočil vysokou přepážku, za kterou seděla pracovnice pošty. Ta před ním na poslední chvíli uskočila a běžela do vedlejší místnosti. Zloděj začal vytahovat ze zásuvky pracovního stolu peníze, které si strkal do kapes. Vedle sedícímu zaměstnanci pošty se to ale nelíbilo. „Neváhal a hodil zloději na záda tiskárnu a poté ještě terminál on-line Sazky. Zloděj se k němu otočil se sprostou nadávkou. Mladý pracovník pošty na maskovaného muže s deskou v ruce zařval, ať vypadne. Lupič přeskočil přepážku a z budovy pošty s bankovkami utekl,“ popsala událost Javorková.

Bezprostředně po přepadení pošty vyběhla pracovnice ven a ptala se kolemjdoucích, zda zloděje nespatřili. Hovořila konkrétně se dvěma lidmi, od kterých by policie potřebovala svědectví. Byl to muž, který ženě řekl, že pospíchá do práce, a mladý Rom. Oba muži viděli, jak zloděj ujíždí na červeném jízdním kole do sídliště na Ohradě ve směru na obec Ústí. „Máme také informace, že na autobusové zastávce naproti restaurace Na Nové stálo v inkriminovanou dobu několik lidí. Zloděj byl ve věku 20 až 25 let, měl na sobě červenou mikinu, šátek a na hlavě basebalovou čepici. Všichni svědci nám mohou zavolat na linku 158, nebo se osobně dostavit na policejní stanici ve Vsetíně,“ dodala Javorková.

Pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí až pětileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x