Vsetínští kriminalisté objasnili loupežné přepadení spořitelny v Zubří, pachatel loupil i jinde

VSETÍN - Vsetínským kriminalistům se podařilo dopadnout muže, který letos v březnu přepadl se zbraní v ruce pobočku České spořitelny v Zubří. Jak agentuře Mediafax sdělila ve středu policejní mluvčí Lenka Javorková, pětatřicetiletý muž z Prostřední Bečvy má na svědomí i další loupeže v České republice.

K dopadení pachatele pomohl občan, který muže poznal na fotografii z kamerového záznamu, uveřejněné ve sdělovacích prostředcích. „Kontaktovalo nás několik občanů, kteří nám dávali tipy na lupiče. Veškeré poznatky jsme prověřovali a jeden tip byl správný. Naavíc se ukázalo, že dotyčný má na svědomí několik dalších loupeží po celé České republice,“ konstatovala Javorková.

Jelikož trestná činnost muže z Prostřední Bečvy přesahovala rámec vsetínského regionu i celého Zlínského kraje, vyšetřování případu se ujali policisté z odboru obecné kriminality Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezídia. Lupiče z Valašska zadrželi na ubytovně v Karlových Varech.

Spořitelnu v Zubří přepadl muž 25. března o půl jedné odpoledne. Na hlavě měl černou kuklu s otvorem pro ústa a oči, na kterých měl nasazené sluneční brýle. Přistoupil k přepážce a ukázal pracovnici spořitelny list papíru, na kterém nebylo nic napsané. Pracovnice mu řekla, že na papíře není nic napsané, ať jej otočí. Lupič papír otočil a pracovnice si přečetla, že se jedná o přepadení. Muž namířil na ženu střelnou zbraň. Ta mu vzápětí vydala několik desítek tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x