Zlínská Fakulta aplikované informatiky si připomene páté výročí založení

ZLÍN - Páté výročí založení fakulty a 25. výročí založení vysokoškolského pracoviště zaměřeného na technickou kybernetiku ve Zlíně si ve čtvrtek připomenou vedení, studenti a zaměstnanci Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati. Agentuře Mediafax to řekl Jan Malý z tiskového oddělení školy.

V rámci oslav se ve čtvrtek uskuteční shromáždění studentů a zaměstnanců fakulty. Po slavnostním projevu předá děkan fakulty Vladimír Vašek ocenění významným pracovníkům fakulty a dalších spolupracujících vysokých škol. Akce se uskuteční ve velké posluchárně Fakulty aplikované informatiky v ulici Nad Stráněmi.

Fakulta aplikované informatiky byla založena k 1. lednu 2006 jako čtvrtá fakulta Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Vznikla z původního Institutu řízení procesů a aplikované informatiky, který od roku 2001 působil na Fakultě technologické. První pracoviště řešící problematiku technické kybernetiky – Katedra automatizovaných systémů řízení – vzniklo na Fakultě technologické již 1. září 1986. Děkanem Fakulty aplikované informatiky je od počátku Vladimír Vašek. V minulém roce byl do čela fakulty zvolen na druhé období.

Fakulta poskytuje všechny stupně vzdělání v oborech zaměřených na aplikace informačních technologií, má právo provádět habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem. Svým posluchačům nabízí studium v moderním areálu s kvalitně vybavenými laboratořemi, z nichž zejména laboratoř pokročilých bezpečnostních technologií a laboratoř inteligentních budov patří k evropské špičce. V letošním roce bylo na fakultě zahájeno řešení dvou velkých projektů – Regionálního výzkumného centra CEBIA – Tech a IT vědeckotechnického parku – v celkové hodnotě téměř 400 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x