Třetiligová Kroměříž stále zvažuje, že podá stížnost na výkony rozhodčích

KROMĚŘÍŽ - Vedení fotbalistů třetiligové Kroměříže se zatím nerozhodlo, zda podá stížnost na výkony rozhodčích v úterním odvetě semifinále Ondráškovka Cupu s Mladou Boleslaví, která na Hané vyhrála 3:1 a zajistila si postup do finále. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek řekl majitel klubu Zdeněk Zlámal starší.

„Pořád zvažujeme, jestli pošleme stížnost. Byli jsme rozhodnutí, že tak neučiníme, ale přečetl jsem si vyjádření sudího Patáka, že nám nechtěl ublížit. Musel jsem se tomu nejdříve zasmát, ale potom mě to znovu nadzvedlo. Už když jsem se den před utkáním dozvěděl, kdo bude pískat, bylo mi jasné, jak to dopadne,“ prohlásil naštvaný Zlámal.

Hanácká Slavia Kroměříž se cítí poškozena výrokem rozhodčího Michala Patáka, který ve 39. minutě neoprávěně vyloučil brankáře Marka Vogla. Hostující útočník Jan Chramosta totiž místo zakončení nafilmoval pád, za což ho čeká návštěva disciplinární komise. „K této situaci vůbec nemělo dojít, protože Chramosta byl v jasném ofsajdu. Navíc tři minuty předtím nám dal gól z další sporné situace,“ ukázal Zlámal také na chyby asistenta rozhodčího Patrika Filípka. „Pořád se mluví a píše jen o Patákovi, ale pomezní chyboval ještě víc,“ upozornil šéf třetiligového klubu.

„Asi bylo nepřijatelné, kdybychom postoupili do finále, tak nám to malinko ztížili. Pro nás bylo semifinále svátkem a kdyby Boleslav normálně vyhrála 4:0, tak bychom jí ještě zatleskali. Místo toho jsme naštvaní a těžko to vydýcháváme,“ přiznal Zlámal.

Kroměříž prohrála po remíze 1:1 na trávníku soupeře v domácí odvetě 1:3, když v závěru proměnil pokutový kop kapitán Ondřej Šilinger. „Byla to směšná penalta, která ani neměla být. Tím rozhodčí Paták jen podtrhl svůj výkon,“ poznamenal majitel Hanácké Slavie.

Pokud Kroměříž pošle oficiální stížnost na Patáka s Filípkem, bude se jejich výkonem zabývat ve čtvrtek komise rozhodčích. „Ještě se na klubu poradíme o dalším postupu. Máme čas do šesti hodin,“ uvedl Zlámal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x