Uherskohradišťští policisté dopadli zloděje losího paroží

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťským kriminalistům se po téměř dvou letech podařilo dopadnout zloděje, který muži z Bystřice pod Lopeníkem ukradl trofejní paroží losa kamčatského. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Paroží si jeho majitel dovezl z Kamčatky, kde losa skolil. Parohy byly i s lebkou vysoké zhruba 170 centimetrů a vážily asi 35 kilogramů.

Trofej si uložil v přístavku rodinného domu, kde ji chtěl preparovat. Jedné noci v srpnu 2009 se ale do přístavku vloupal zloděj a trofej ukradl. Lovec si paroží cenil na 200 tisíc korun.

Kriminalistům se po téměř dvou letech podařilo zloděje vypátrat, jednalo se o dvaadvacetiletého muže z Korytné. Paroží odvezl na motorce. „Sdělili jsme mu obvinění ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu hrozí až tři roky vězení. Policisté ovšem stále pátrají po osudu paroží, které jsme zatím nenašli. Pokud by měl kdokoliv poznatky ke vzácné trofeji, ať je sdělí na policejním oddělení. Sám lovec ještě vypsal za vypátrání ukradeného trofejního paroží finanční odměnu,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x