Doplněno: U Zádveřic na Zlínsku postupně havarovali řidič auta a motorkář, oba utrpěli vážná zranění

ZÁDVEŘICE - (Zprávu jsme aktualizovali ve 2. a 4. odstavci)

Vážná poranění utrpěli řidič osobního auta a motorkář, kteří havarovali v lese mezi Zádveřicemi a Horní Lhotou na Zlínsku. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek sdělil mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Nejprve havaroval řidič osobního auta (74), jeho vozidlo značky Mazda se po nárazu převrátilo na střechu. Jel ve směru od Zádveřic na Horní Lhotu. „Muž byl při vědomí, ale jeho zranění byla vážná. Utrpěl zlomeninu ruky v oblasti ramene, zhmožděnou měl i druhou ruku. Převezli jsme ho na oddělení ARO do zlínské nemocnice, aby lékaři vyloučili další možná poranění,“ konstatoval Olšan. Podle policejního mluvčího Josefa Havely vjel řidič mimo cestu, prorazil svodidla, přetočil se přes střechu a skončil v lese.

V místě zvaném Hájenka se po nehodě začala tvořit kolona. Situaci nezvládl přijíždějící motocyklista (44), který nestačil včas zabrzdit a rovněž havaroval. „Krátce byl v bezvědomí, po příjezdu záchranářů už komunikoval. S podezřením na poranění páteře jsme ho odvezli na úrazovku do zlínské nemocnice,“ doplnil Olšan.

Jak agentuře Mediafax řekl Havela, motorkář nestihl dobrzdit, vjel do protisměru a čelně se srazil s jiným osobním autem. „Havárie si vyžádaly omezení provozu, kolem 14. hodiny se ale podařilo místo plně zprůjezdnit,“ dodal Havela.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x