Zlínští divadelníci se prosazují na filmovém plátně, do kin jde film Westernstory s Radovanem Králem

ZLÍN - Herci Městského divadla Zlín se stále častěji objevují na filmovém plátně, nově jde do kin snímek Westernstory, kde se představí zlínský divadelník Radovan Král. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí divadla Hana Šmardová.

Radovan Král ale není prvním zlínským herdem divadla, který prorazil i u filmu. Například bývalá členka souboru Petra Hřebíčková si zahrála ve filmu Obsluhoval jsem anglického krále nebo Kawasakiho růže. Před časem zase skončilo vysílání televizního seriálu Znamení koně, ve kterém se objevila celá řada zlínských herců, například Petra Domžalová, Pavel Vacek, Luděk Randár, Dušan Sitek, Ivan Řehák, Pavel Leicman, Josef Koller, Helena Čermáková či Rostislav Marek. Radoslava Šopíka, Evu Daňkovou a Kateřinu Liďákovou mohli vidět diváci České televize v lednu v nové televizní adaptaci úspěšné literární předlohy Simony Monyové s názvem Tchyně a uzený.

Film Vlastimila Pešky Westernstory bude mít premiéru ve čtvrtek v Brně. Snímek se točil na podzim loňského roku ve Westernovém městečku v Boskovicích. Poté se rozletí do kin po celé naší republice.

Westernstory je filmová komedie s romantickými prvky zasazená do prostředí moravského westernu. Vypráví příběh obyvatel, herců a návštěvníků Westernového městečka v Boskovicích u Brna. Film pojednává o lapáliích, které nastanou poté, co si hlavní hrdina, přezdívaný Presley, zlomí obě ruce. To se přihodí při zkoušce nové dobrodružné divadelní komedie, připravované pro letní sezónu v amfiteátru městečka, ve které měl polámaný Presley hrát indiánského náčelníka Vinnetoua.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x