Doplněno: Novým generálním manažerem hokejového klubu PSG Zlín se stane Adamík

ZLÍN - (Zprávu jsme rozšířili o další podrobnosti ve čtvrtém a pátém odstavci.)

Novým generálním manažerem hokejového PSG Zlín se od 1. června stane Karel Adamík, který vyhrál výběrové řízení a ve funkci nahradí Miroslava Michalovského. Klub o tom informoval na páteční tiskové konferenci.

Adamík bude úzce spolupracovat s Patrikem Kamasem, který po sezoně převzal po Michalovském pozici jednatele. „Na tomto řešení jsme se jednoznačně shodli, protože změny a způsob fungování, který jsme nastavili v poslední době, se ukazuje jako správné a chceme v něm pokračovat,“ uvedl prezident klubu a zlínský primátor Miroslav Adámek.

Sedmačtyřicetiletý Karel Adamík nyní působí jako šéf Kongresového centra ve Zlíně. Předtím pracoval jako vedoucí hotelu v Luhačovicích. Lední hokej hrál aktivně, je držitelem trenérské licence B. Původním povoláním je učitel.

„Výběrové řízení bylo velmi dlouhé. Pečlivě jsme zvažovali nabízené varianty a nakonec jsme se dohodli na panu Adamíkovi, který nyní úspěšně šéfuje Kongresovému centru,“ uvedl člen klubového prezidia Aleš Dufek.

Nový generální manažer začne pracovat pro hokejový klub od 1. června. „Naše cíle jsou jasné. Půjde o stabilizaci financí, nastavení pravidel fungování klubu, převod zimního stadionu z občanského sdružení na město a po sportovní stránce dobré výsledky A týmu a všech mládežnických celků, které by měly dodávat kvalitní hráče do vyšších kategorií,“ řekl Adamík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x