Hasiči Zlínského kraje mají den otevřených dveří

KROMĚŘÍŽ - Jako každý rok se tradičně na pátek 13. otevřely všem zájemcům brány profesionálních hasičů ve Zlínském kraji. V den otevřených dveří si mohou děti i s rodiči prohlédnout výjezdová vozidla a speciální techniku, informoval agenturu Mediafax mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Ve 13 městech Zlínského kraje se v pátek od osmé hodiny ranní koná den otevřených dveří v hasičských stanicích. „Zájemci mohli stanice navštívit ve Zlíně, Otrokovicích, Luhačovicích, Slavičíně, Valašských Kloboukách, Uherském Hradišti, Uherském Brodě, Kroměříži, Holešově, Bystřici pod Hostýnem, Morkovicích-Slížanech, Valašském Meziříčí a Vsetíně,“ vyjmenoval Mitáček.

Pracovníci Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje jsou každoročně připravení ukázat zájemcům výjezdová vozidla a speciální techniku. „Děti si mohou vyzkoušet různé záchranářské dovednosti a seznámit se také s prevencí před požáry,“ dodal Mitáček.

„Akci se dnem otevřených dveří požárních stanic ve Zlínském kraji vymyslel náš tiskový mluvčí Ivo Mitáček asi před pěti lety. Každoročně den pořádáme v pátek 13., protože lidé říkají, že je to smolný den. A my jsme hasiči záchranáři, kteří lidem pomáhají,“ vysvětlil Jiří Konopčík, velitel výjezdového družstva hasičů v Kroměříži.

--> --> --> --> -->