Ve zlínské Zelenáčově šopě bude znít hudba 30. let

ZLÍN - Guláš namíchaný z hudby, humoru i tance ve stylu 30. let a k tomu ve třech jazycích představí v sobotu od 19 hodin v Zelenáčově šopě ve Zlíně filmový herec Csongor Kassai a slovenská kabaretní swingová skupina Funny Fellows. Agentuře Mediafax to řekl Martin Čurda Juřík ze Zelenáčovy šopy.

„Je to představení, ve kterém jsme udělali směsici z hudby a historie Evropy. Předvedeme, jak se cestuje v čase na slovenský způsob. Csongor Kassai ale ukáže i své taneční umění. Doslova se převtělí a diváci zažijí nevídanou historickou reinkarnaci naživo. Ale nechci toho předem prozrazovat příliš moc,“ uvedl o programu kapelník Funny Fellows Roman Féder.

Netradiční projekt se zrodil v divadelní šatně a hlavní protagonisté Csongor Kassai a Roman Féder ho nazvali Melody Perkelt, tedy něco jako hudební guláš. „Oba hrajeme divadlo a potkali jsme se v Bratislavě na Nové scéně na muzikálových projektech Donaha!, Tři mušketýři a Producenti. Dokonce jsme sdíleli společnou šatnu. Csongor je výborný kolega profesionál se smyslem pro humor a sebeironii. To mě na něm zaujalo. Skvěle zpívá a je svolný ke každé legraci. Proto jsem mu navrhl spolupráci s Funny Fellows,“ doplnil Féder.

Osmatřicetiletého slovenského herce maďarského původu Csongora Kassaie znají čeští diváci například z Hřebejkova filmu Musíme si pomáhat, kde hrál židovského mladíka Davida Wienera, nebo z pohádky Čert ví proč, v níž ztvárnil postavu Lucifera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x