Rallye ochromila dopravu u Slušovic, policie uzavřela část silnic v Hostýnských a Vizovických vrších

SLUŠOVICE - Policie uzavřela v sobotu kvůli automobilovému Rallysprintu Kopná silnice ve čtyřech místech Zlínska. Agentuře Mediafax to řekl policejní mluvčí Josef Havela s tím, že uzavírky jsou rozmístěné na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů, centrum závodu je ve Slušovicích.

Samotný závod se jede v sobotu. Od 8.30 do 15.30 policie uzavřela silnice z Kašavy přes Podkopnou Lhotu a Trnavu do Slušovic, silnici mezi Zádveřicemi a Rakovou a cesty přes vesnici Kašavu ve směrech na Trnavu a Vlčkovou. „Tyto silnice nelze jinak objíždět,“ upozornil Havela. Další dvě uzavřené silnice v Hvozdné a Vlčkové mohou motoristé objet přes Lůžkovice a Slušovice. Po dobu uzavírek podle mluvčího nepojedou do zastávek Vlčková – zastávka., Vlčková – most a Vlčková – točna ani linkové autobusy.

„Vzhledem k atraktivitě závodu a účasti špičkových jezdců mistrovství České republiky předpokládáme účast velkého počtu diváků a s tím na silnicích ve Slušovicích a okolí mimořádně hustý provoz,“ upozornil Havela a doplnil, že policisté předpokládají krizové úseky především v okolí Slušovic. „Nevylučujeme dopravní komplikace v bezprostřední blízkosti jejich centra,“ dodal.

Start a cíl soutěže je na náměstí Svobody ve Slušovicích. Servisní zóna se nachází ve slušovickém areálu dostihové dráhy v Dostihové ulici.

Havela upozornil, že policie nasadila v okolí Slušovic mimořádně posílené policejní hlídky. „Po celou dobu rallye i po jejím skončení budou policisté ve zmíněné lokalitě důsledně kontrolovat dodržování dopravních předpisů. Přednostně se zaměříme na kontrolu předepsané rychlosti,“ zdůraznil.

--> --> --> --> -->