Na Valašsku se při nehodě převrátil kontejner s koněm, zvíře se s pomocí hasičů prokopalo na svobodu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na hlavním silničním tahu mezi Valašským Meziříčím a Jarcovou havaroval u Podlesí v sobotu dopoledne vůz přepravující koně. Mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček agentuře Mediafax řekl, že v převráceném vozíku zůstal kůň zaklíněný.

Hasiči byli na místě už za tři minuty po výjezdu ze stanice. „Velitel zásahu potvrdil, že vozík je na boku a zvíře stále uvnitř. Uvnitř mobilního boxu byl také muž, který zvíře držel na uzdě a po celou dobu se ho snažil zklidňovat,“ řekl Mitáček.

Hasiči začali okamžitě hydraulickými nůžkami odstřihávat střechu boxu, chtěli totiž vytvořit dostatečný prostor na vytažení zvířete. „Během střihání a uvolnění asi poloviny střechy se však zvíře splašilo. Velitel zásahu nechal okamžitě vytáhnout jak muže, tak i hasiče z vnitřního prostoru ven. Zvíře bylo nezvladatelné a neudržitelné na uzdě,“ řekl Mitáček.

Kůň se pak podle něj trhavými pohyby v boxu přetočil a následně se mu podařilo vystrčit hlavu. „Pak se vykopal ven a dostal se na volný prostor silnice,“ řekl mluvčí záchranářů.

Kůň neutrpěl podle majitele fyzické zranění, zvíře přesto preventivně prohlédl veterinář.

Přepravník na koně se převrátil při nehodě na hlavním silničním tahu mezi Valašským Meziříčím a Jarcovou. Podle řidiče a majitele koně se mu za jízdy ve směru od Vsetína, kdy se v zatáčce míjel s protijedoucím nákladním autem, na krajnici uvolnilo zavěšení vozíku. Po uvolnění oje se přetrhlo také bezpečnostní a jisticí lanko mezi autem a přepravním boxem. Vozík pak havaroval na bok a narazil do zábradlí nad vodotečí.

--> --> --> --> -->