Vsetínský zámek oslaví Mezinárodní den rodin tříhodinovým představením pro děti a rodiče

VSETÍN - Vsetínský zámek bude patřit v neděli odpoledne rodinám. Místní neziskové organizace pro ně připravily ochutnávku zdravé výživy, trampolínu, vizážistky, divadelní představení, strašidýlka v expozicích, výtvarnou dílnu nebo přehlídku umění žáků výtvarných a dramatických oborů základní umělecké školy.

„Program jsme poskládali tak, aby se mohli dobře bavit jak děti, tak i tatínci, maminky a prarodiče,“ řekla agentuře Mediafax koordinátorka vsetínských oslav Mezinárodního dne rodiny Zuzana Zvardoňová. Součástí tříhodinové zámecké podívané budou podle ní i ukázky bleskového líčení pleti nebo show profesora Kustaly, který si před publikem pohraje s očními klamy.

Užít by si však měly zejména děti. „Kromě jiného si mohou vyzkoušet padák, prolézání pytlem nebo si zhotoví vlastní dílko ve výtvarné dílně. Uvidí i dvě divadelní představení – Dračí pohádku a Příšerky a Příšeři,“ doplnila Zvardoňová. Dodala, že rodiny mohou do zámku přijít ve 14 hodin, program bude asi tříhodinový.

Mezinárodní den rodiny vyhlásila v roce 1993 Organizace spojených národů. Má sloužit k podnícení zájmu o témata týkající se rodin – 15. květen je proto příležitostí pro vlády, ale i občanská sdružení, nevládní organizace, aby institut rodiny jakýmkoliv způsobem podpořily.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x