Doplněno: Při tragické nehodě na Zlínsku zahynul mladý muž

OTROKOVICE - (Zprávu jsme aktualizovali v celém rozsahu)

Tragická dopravní nehoda se v pondělí ráno stala u Otrokovic na Zlínsku. Jak agentuře Mediafax řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček, po střetu kamionu a osobního vozidla zemřel 21letý muž.

Na silnici I/ 55 se mezi Otrokovicemi a Tlumačovam, u křižovatky na obec Machová, srazil kamion s osobním vozidlem Škoda Felicia. Podle dosavadního vyšetřování vyplývá, že osobní auto vyjelo z vedlejší silnice na hlavní a nedalo přednost tahači s vlekem. „Nastal čelně boční střet, který felicii odhodil mimo silnici a automobil skončil v poli. Dva mladí muži ve věku 21 let vyletěli z auta, jeden z nich se záchranáři komunikoval, druhý byl v kritickém stavu,“ popsal nehodu mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Těžce zraněného se snažili resuscitovat nejprve hasiči, po příjezdu záchranné služby pak lékař, muže se však nepodařilo zachránit. „Druhého muže převezla záchranná služba do nemocnice,“ dodal Mitáček.

Podle dostupných informací šlo o dva maturanty ze Zlína, kteří jeli skládat maturitní zkoušky.

„Příčiny a okolnosti tragické nehody vyšetřuje policie. Silnice byla na několik hodin uzavřena, nyní už je průjezdná,“ uvedla pro agenturu Mediafax Lucie Javoříková. Vyšetřovatel také nyní musí také zjistit, kdo z dvou mladíků seděl za volantem. To totiž není zatím přesně jasné.

Od začátku roku jde o 14. oběť dopravních nehod ve Zlínském kraji. „Je to o dvě oběti více, než za stejné období roku 2010,“ dodala mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x