Zlínské Zlaté jablko oslaví své narozeniny výstavou filmových klapek

ZLÍN - U příležitosti třetích narozenin bude ve zlínském obchodním a zábavním centru Zlaté jablko zahájena v úterý výstava Minisalón - filmové klapky, která je součástí Zlín Film Festivalu - Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí centra Kateřina Martykánová.

Minisalón – filmové klapky se v nákupní galerii objeví vůbec poprvé ve své historii.

Vernisáž výstavy filmových klapek se uskuteční v úterý v 17 hodin a návštěvníci budou mít v průběhu následujících 14 dnů příležitost zhlédnout originály všech 131 filmových klapek z dílen známých výtvarníků.

Expozice klapek bude v obchodním centru k vidění do 2. června. Po jejím skončení se 3. června od 14 hodin uskuteční tradiční veřejná aukce klapek, tentokrát v multikině Golden Apple Cinema. Mezi známá jména umělců, kteří po svém ztvárnili černobílé klapky a vytvořili z nich tato originální díla, patří například Zdeněk Miler, Iva Hüttnerová, Jan Saudek, Boris Jirků, Olbram Zoubek, Miloš Nesvatba a další. Výtěžek dražby stejně jako v předchozích letech podpoří filmovou tvorbu studentů Filmové školy Zlín.

Zlaté jablko se svým multikinem Golden Apple Cinema je již od začátku svého fungování jedním z míst spojených s aktivitami filmového festivalu. Jeho jméno nese i jedna z předávaných cen. Porcelánové Zlaté jablko se uděluje jako cena diváka pro nejlepší hraný a animovaný film a pochází z dílny známého designéra Daniela Piršče.

Své třetí narozeniny oslaví Zlaté jablko přesně v pondělí. Stavba objektu byla zahájena na podzim roku 2006. Během prvního víkendu navštívilo centrum 150 tisíc lidí. Celková návštěvnost v loňském roce dosáhla 5,5 milionu lidí, průměrná denní se pohybuje kolem 15 tisíc návštěvníků. Co do počtu obchodních jednotek je se 77 provozovnami Zlaté jablko největší nákupní galerií ve Zlínském kraji. Golden Apple Cinema se šesti kinosály je prvním a jediným multikinem v kraji. Zlaté jablko je dílem architekta Svatopluka Sládečka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x