Muž z Otrokovic se nevyrovnal s porážkou českých hokejistů a skončil na psychiatrii

OTROKOVICE - V kroměřížské psychiatrické léčebně skončil v pátek večer pětačtyřicetiletý muž, který neunesl prohru českých hokejistů se švédským týmem na mistrovství světa. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informoval policejní mluvčí Aleš Mergental.

Po prohře českých hokejistů v semifinálovém zápase vyběhl muž na dvůr domu, v kůlně popadl hokejku a začal s ní mlátit do země a okolních věcí. Na svoji ženu, kterou předtím vyhodil z domu, aby se mohl v klidu dívat na zápas, začal s hokejkou v ruce řvát: „Naši prohráli, já tě zabiju!“. Jakmile to žena uviděla, popadla dceru a šla za synem domů. V domě je manžel zamknul a znovu pobíhal s hokejkou po dvoře. Zamčená žena přivolala pomoc.

„Policisté muže vyzvali, ať vyjde a otevře. Nejdříve se podařilo vyjít ženě, za kterou vyběhl její manžel s hokejkou v ruce. Policisté následně muže zajistili. Při celém incidentu naštěstí nikdo nebyl zraněn. Muž byl v natolik špatném psychickém stavu, že jej záchranáři převezli do psychiatrické léčebny,“ dodal Mergental.

Za přestupek proti občanskému soužití hrozí muži pokuta až 20 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x