Vsetínský kulturní dům zahájil prodej lístků na irskou kapelu U2

VSETÍN - Dům kultury Vsetín zahájil v pondělí prodej lístků na promítání záznamu z jihoamerického turné kapely U2. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informovala mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Díky digitální technologii 3D zažijí návštěvníci vsetínského kina Vatra neopakovatelnou atmosféru jako by byli přímo na koncertě a dokonce se ocitnou i na pódiu společně s Bonem, The Edgem, Adamem a Larrym. Kino získalo ze zahraničí licenci na uvedení šestnácti projekcí v průběhu června a července. První projekce je na programu v pátek 3. června o půl deváté večer. Vstupenky stojí 150 a 170 korun.

Film U2 3D živě zachycuje sestřih sedmi koncertů, které skupina odehrála během turné Vertigo po Mexiku, Brazílii, Čile a Argentině. „Divák bude mít pocit, že je přímo na koncertě díky 3D technologii, ale především díky kvalitnímu prostorovému zvuku,“ vysvětlil produkční kina Petr Mašata z pořádajícího Domu kultury Vsetín.

Film režírovali Catherine Owens a Mark Pellington. Pro natáčení použili rekordní množství 3D kamer, vzniklo více než sto hodin 3D záznamu, z kterého vzešel pětaosmdesátiminutový film s největšími hity kapely. „Uslyšíme celkem 14 písní, chybět samozřejmě nebudou hity jako One, In The Name Of Love, Where The Streets Have No Name, With Or Without You, Beautiful Day či Vertigo,“ doplnil Mašata. Jen samotné práce na filmu stály 15 milionů dolarů. „Film nemá českého distributora, proto jsme digitální filmovou kopii a práva k jejímu uvedení museli zajistit od filmové divize americké společnosti National Geographic,“ řekl Mašata.

Irští U2 patří mezi nejpopulárnější rockové kapely na světě. Za pětatřicet let své existence prodali přes 100 milionů desek. Členové skupiny The Edge, Adam Clayton, Larry Mullen a zejména zpěvák Bono se kromě hudební činnosti věnují i řadě charitativních projektů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x