V nevyužívaném pavilonu zřídila zlínská nemocnice lůžka následné péče

ZLÍN - Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně dokončila rekonstrukci 10. pavilonu, který zel poslední dva roky prázdnotou. Mluvčí nemocnice Karla Havlíková agentuře Mediafax v úterý uvedla, že v opravených prostorách je nyní 17 lůžek následné péče.

Celkově disponuje Gerontologické centrum zlínské nemocnice 146 lůžky následné péče. Náklady přestavbu pavilonu dosáhly téměř 5,5 milionu korun a uhradí je Zlínský kraj.

„Opravený pavilon je jednopodlažní a umístěný v blízkosti parku, ve kterém si mohou pacienti zpříjemnit svůj pobyt v nemocnici. Přízemní budova vyhovuje také imobilním pacientům, které mohou jejich příbuzní snáze vyvézt na invalidním vozíku do areálu nemocnice. Nemocní tak mohou být ve větším kontaktu s okolím,“ podotkl ředitel nemocnice Bohuslav Škubal.

V rekonstruovaném pavilonu je k dispozici jeden jednolůžkový, jeden čtyřlůžkový pokoj a šest dvoulůžkových pokojů. Vždy dva dvoulůžkové pokoje mají společné WC a sprchu, jednolůžkový a čtyřlůžkový mají samostatná sociální zázemí. Upraveny jsou místnosti pro zdravotní sestry, sanitářky a lékařský pokoj. Nechybí kuchyňka pro přípravu výdeje jídel pacientům.

„Stavební úpravy 10. pavilonu spočívaly ve výměně elektroinstalace, rozvodů vody, topení a kanalizace. Nová je signalizace sestra-pacient, nově jsme zabudovali centrální rozvod přívodu kyslíku ke každému lůžku. Zrekonstruováno je sociální zařízení v lůžkové části, nechybí koupelna včetně WC pro imobilní pacienty. Položili jsme nové PVC na podlahy, všechny prostory vymalovali, dali nové obklady a dlaždice na sociální zařízení a do kuchyňky,“ vyjmenovala většinu z provedených stavebních prací Lidie Hrušková z oddělení správy budov nemocnice.

V 10. pavilonu bývalo dříve dětské, pak infekční oddělení a po jeho přestěhování do pavilonu 20 v něm byla na čas umístěna lůžková část onkologického oddělení. Poslední asi dva roky byl nevyužívaný.

--> --> --> --> -->