Cykloprůvodce Moravou a Slezskem zabodoval v soutěži Tourmap

ZLÍN - Třetí místo v soutěži Tourmap 2011 získal cykloprůvodce Moravou a Slezskem, který společně vydaly kraje Zlínský, Olomoucký, Jihomoravský a Moravskoslezský. Agentuře Mediafax to ve středu oznámil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Morava a Slezsko – Cykloprůvodce je oficiální název publikace, ve které každý ze čtyř moravských krajů prezentoval šest nejzajímavějších cyklotras. Podrobný popis všech 24 tipů na výlety se vejde do cyklobrašny. Je doplněn odkazy na zajímavá místa a praktickými informacemi, včetně orientační mapky a profilu trasy. Nabízí náměty pro rodiny s dětmi, cesty za památkami a poznáním, putování za místní gastronomií i adrenalinové zážitky.

„Umístění v soutěži si velmi ceníme, dosáhli jsme ho ve velmi silné konkurenci. Na celé Moravě je cykloturistika vnímána jako významný segment cestovního ruchu. Svědčí o tom nejen společný cykloprůvodce, ale i další společné nadregionální produkty. Například na propagaci Cyklostezky Bečva spolupracujeme s Olomouckým krajem, cyklostezka podél Baťova kanálu nás zase spojuje s Jihomoravským krajem,“ řekla Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, která vydání průvodce připravila.

Tourmap je mezinárodní kartografickou přehlídkou, pořádá ji Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism. V roce 2011 se konal osmý ročník. Přihlášené produkty hodnotí mezinárodní jury ve třech kategoriích – mapy a atlasy s turistickým obsahem, turistické průvodce a elektronické mapy a průvodce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x