Doplněno. V Uherském Brodě hoří pneumatiky, sedm lidí se nadýchalo zplodin

UHERSKÝ BROD - (Zprávu jsme doplnili o informaci k lokalizaci požáru v 5. odstavci)

Třetí stupeň požárního poplachu vyhlásili ve čtvrtek odpoledne hasiči kvůli požáru ve firmě recyklující staré pneumatiky v Uherském Brodě. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

„Na místě je několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Původně jsme měli obavy z rozsáhlého požáru, nakonec se ale naše obavy nenaplnily a požár už dostáváme pod kontrolu,“ podotkl Mitáček.

Podle Mitáčka nehoří samotné pneumatiky, ale již zrecyklovaný materiál. Venku je zasažena plocha o rozměrech asi 10 krát 10 metrů a hoří také uvnitř haly.

„Sedm lidí se nadýchalo nebezpečných zplodin a skončilo v rukou záchranářů. Včasný a rychlý zásah dostatečného množství hasičů zabránil rozšíření požáru,“dodal Mitáček. Podle mluvčího krajské záchranky Petra Olšana skončili pacienti na plicním a interním oddělení uherskohradišťské nemocnice. „Ani v jednom případě se nejednalo o vážnější komplikace,“ upřesnil Olšan.

Kolem 15.30 hodin ohlásili hasiči lokalizaci požáru. „Nadále pokračují hasební a dohašovací práce, recyklovaný materiál rozebíráme a likvidujeme skrytá ohniska. Požár už ale máme plně pod kontrolou a žádné rozšíření už nehrozí,“ poznamenal Mitáček.

Hoří ve stejné firmě jako v roce 2007. Tehdy ale plameny zasáhly plochu uskladněných pneumatik na rozloze 100 krát 100 metrů, byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu a likvidační práce trvaly 72 hodin. Na pomoc tehdy musela vyjet i armáda. Na místě zasahovalo 22 zásahových vozidel hasičů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x