Hasiči na Zlínsku pomohli vyprostit zaklíněnou krávu

KAŠAVA - Krávu zaklíněnou do železného ohradníku vyprostila ve čtvrtek v poledne jednotka profesionálních hasičů ze Zlína. Kuriózní výjezd agentuře Mediafax potvrdil krajský mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

O pomoc při záchraně krávy v obci Kašava na Zlínsku byli hasiči požádáni půl hodiny před polednem. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru kravína došlo k zaklínění jedné z krav do železného ohradníku.

„Kráva se ve středu večer otelila a malé telátko prošlo místem v železném ohradníku. Kráva se za ním snažila dostat a v prostoru zábran železného stání uvízla. V bráně zůstala zaklíněna a nemohla se dostat ven,“ popsal neobvyklý případ Mitáček.

Pracovníci kravína nedokázali sami zvíře z pasti dostat. Aby zabránili splašení a zranění, podali krávě tlumící medikamenty a přivolali hasiče. Pomocí hydraulických nůžek se hasičům podařilo přestřihnout železné trubky ohrady a následně zvíře vyprostit.

„Kuriozitou zásahu byl fakt, že ve stejném místě bylo ve čtvrtek ráno vyhlášeno speciální cvičení hasičů, jehož cílem bylo zvládnout evakuaci 70 jalovic,“ dodal mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x