Ve Valašském Meziříčí se uskuteční řemeslné a rukodělné trhy

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčské středisko volného času Domeček pořádá v pátek 20. května a v sobotu řemeslné a rukodělné trhy. Agentuře Mediafax to řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Své výrobky bude na trzích prezentovat 60 vystavovatelů a prodejců. Řemeslné a rukodělné trhy pořádá Domeček již pošesté.

Dvoudenních trhů se zúčastní vystavovatelé z regionu i širokého okolí, výjimkou nebudou ani zástupci Slovenska. „Ke zhlédnutí a nákupu budou výrobky vytvořené různými technikami, například paličkováním, tkaním, vyšíváním, řezbářstvím, předením nebo drátkováním. Zakoupit si budou moci lidé také například šperky z několika materiálů či výrobky z keramiky,“ upřesnila pořadatelka z místního Domečku Marie Pavlíčková.

Májový trh startuje v pátek v 10 hodin a potrvá do 18 hodiny. Následující den se brány otevřou již v 9 hodin a akce skončí v 16 hodin. „V pátek se od 10 hodin uskuteční také tvůrčí dílna pro děti, kde si budou moci vyzkoušet pracovat s ovčí vlnou,“ doplnila Pavlíčková.

Vstupné na trhy činí pro dospělé 20 korun, děti zaplatí o polovinu méně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x