Sirnaté lázně v Ostrožské Nové Vsi zahájí sezonu s novou kolonádou

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES - S novou kolonádou, která bude slavnostně otevřena v pátek 20. května odpoledne, vstoupí sirnaté lázně v Ostrožské Nové vsi do nadcházející lázeňské sezony. Agentuře Mediafax to sdělila manažerka Royal Spa Michaela Mitáčková.

Přestřižení pásky na nově vybudované odpočinkové zóně s kolonádou a kavárnou je naplánováno na 15. hodinu za účasti významných hostů, mezi nimiž by neměl chybět ani hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD).

Nová kolonáda má kavárnu pro téměř 100 hostů, taneční parket a zázemí pro venkovní koncerty. Součástí kolonády budou také tři obchůdky, kde se bude nabízet doplňkové zboží – lázeňské oplatky, cukrovinky či suvenýry. „Dále bude v lázeňském parku vybudován i multifunkční sportovní areál na tenis, volejbal, nohejbal či stolní tenis. Vše bude propojeno novými dlážděnými chodníky s lavičkami, slunečními hodinami a dětským hřištěm. Počítá se také s úpravou okolí sirnatých pramenů a Slunečních lázní, včetně vybudování stylového dřevěného altánu,“ řekl generální ředitel lázní Antonín Plachý. Celkové náklady na vybudování nové zóny dosáhly téměř 12 milionů korun, přičemž investice byla podpořena z evropských strukturálních fondů.

Odpočinek v nově vybudované kavárně a cukrárně a v okolním parku budou hostům zpříjemňovat kulturní vystoupení hudebních souborů. Již tradičně zde bude k tanci a poslechu o nedělních odpoledních hrávat krojovaná dechová hudba Novovešťanka.

Sirnaté lázně byly před necelými deseti lety malé, nepříliš známé lázeňské místo, které znal jen malý okruh lázeňských hostů, většinou z nejbližšího okolí. Poté, co lázně převzala společnost Royal Spa, si tyto malebné lázně velice rychle získaly a dále získávají stále více příznivců. „Lázně se postupně etablovaly mezi klienty jak zdravotních pojišťoven, tak i mezi lázeňskými samoplátci doma i v zahraničí. Zatímco v roce 2003 navštívilo lázně v Ostrožské Nové Vsi 2400 hostů, kteří zde strávili 19 630 lůžkodní, v roce 2010 zde bylo ubytováno přes 3740 hostů, kteří zde strávili více než 41 tisíc nocí,“ upřesnil místopředseda představenstva Royal Spa Martin Plachý.

Lázeňské budovy v lázních byly postupně rozšířeny a zmodernizovány, byl zařízen nový balneoprovoz, vybudován rehabilitační bazén s whirlpoolem a moderní recepce. Sirnaté lázně mají dlouholetou zkušenost v lázeňské léčbě pohybového aparátu a kožních onemocnění – lupenka, akné, ekzémy.

Společnost Royal Spa je privátní řetězec lázeňských a wellness hotelů na území České republiky s patnáctiletou tradicí. V současnosti ho tvoří pět lázeňských komplexů a jeden wellness hotel ve čtyřech významných lázeňských městech – Luhačovicích, Velkých Losinách, Mariánských Lázních a Ostrožské Nové Vsi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x