Firmy ve Valašském Meziříčí ušetří na poplatcích za reklamní stojany

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé se rozhodli snížit poplatek za umístění reklamních stojanů ve městě. Agentuře Mediafax to uvedla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

„Poplatek za reklamní stojany spadal do kategorie reklamních zařízení, za jejichž umístění se v centru města vybíralo 100 korun za metr čtvereční za den. To bylo neúnosné,“ vysvětlil hlavní důvod změny starosta města Jiří Částečka (ODS).

Poplatky byly sníženy ve dvou ze čtyř zón, tedy v centru a ve městě. „Zatímco se za umístění reklamního zařízení platilo v centru 100 korun za metr čtvereční na den, od 4. června se bude za reklamní stojany vybírat pouze 16 korun za metr čtvereční na den,“ upřesnil vedoucí finančního odboru Zdeněk Studeník.

Reklamní stojany však není možné umístit všude a bez předchozího povolení města. Od poplatku se osvobozuje vlastník pozemku, který je vyhláškou určen veřejným prostranstvím, a ten, v jehož prospěch bylo zřízeno věcné břemeno na pozemku ve vlastnictví města Valašské Meziříčí, a tento pozemek byl určen touto vyhláškou veřejným prostranstvím.

V první zóně, do které spadá centrum města, bude sazba činit 16 korun za metr čtvereční na den, v druhé zóně – město – pak bude sazba ještě o šest korun nižší. Třetí zóna, která se vztahuje k místním částem Poličná, Juřinka, Bynina, Krhová, Hrachovec a Podlesí – Křivé, se bude vybírat pět korun za metr čtvereční na den a majitelé, kteří budou umísťovat reklamní stojany ve čtvrté zóně, tedy ve Lhotě a Podlesí – Brňově, zaplatí dvě koruny za metr čtvereční na den.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x