V Napajedlech dokončují druhou etapu cyklostezky podél Baťova kanálu

NAPAJEDLA - Před dokončením je výstavba druhé etapy cyklostezky v Napajedlech podél Baťova kanálu. Agentuře Mediafax to sdělila starostka Napajedel Irena Brabcová (Napajedelské fórum).

Slavnostní otevření úseku cyklostezky mezi rekreačním areálem Pahrbek a již vybudovanou cyklostezkou na spytihněvském katastru je naplánováno na 1. června v rámci Cyklokonference 2011, která se  v letošním roce koná v Uherském Hradišti.

V katastru města tak vznikne další půlkilometr nové cyklostezky situovaný podél řeky Moravy na její hrázi. Úsek bude mít  návaznost na již vybudovanou cyklostezku na  katastru obce  Spytihněv. Cyklostezka je součástí společného projektu Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu, měří 45 kilometrů od Uherského Ostrohu až po Kroměříž a  je součástí nadregionální Moravské cyklostezky C 47 a evropské trasy EUrovelo.

První etapa cyklostezky v úseku od hranice s katastrem Otrokovic po silniční most v centru Napajedel v délce téměř tři kilometry byla postavena v roce 2009.

Náklady na druhou etapu cyklostezky jsou 4,9 milionu korun. Ze Státního fondu dopravní infrastruktury poputuje 2,8 milionu korun a z rozpočtu kraje dalších 2,1 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x