Uherskohradišťské vlakové nádraží bojuje o titul nejhezčího českého nádraží

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nádraží v Uherském Hradišti se probojovalo mezi desítku nejhezčích železničních stanic v České republice. Jak agentuře Mediafax sdělil mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma, do hlasování se může zapojit i široká veřejnost, a to nejpozději do konce května.

Desítku finalistů mezi nádražími v obcích a městech tvoří nádraží v Uherském Hradišti, Rynolticích, Boskovicích, Hořicích, Horažďovicích, Merklíně, Holubově, Měchenicích, Hnojníku a Martinicích. Soutěž Nejkrásnější nádraží v České republice si klade za cíl zlepšit prostředí železničních nádraží, stanic a zastávek a zvýšit zájem veřejnosti o železnici a o cestování vlakem. O absolutním vítězi rozhodne v květnovém hlasování veřejnost. Výsledek bude slavnostně vyhlášen 17. června v Senátu ČR.

Uherskohradišťské nádraží bylo postaveno v roce 1930 na základě návrhu architekta Karla Dvořáka. Jeho chloubou je typická slovácká výzdoba autorky Růženy Falešníkové z Tasova. Výpravní budova ČD byla rekonstruována v roce 2004 a od města Uherské Hradiště se jí dostalo ocenění Stavba roku 2004.

Hlas s tipem na vítěze je možné odeslat na e-mailovou adresu [emai=nejkrasnejsinadrazi@cd.cz]nejkrasnejsinadrazi@cd.cz[/email] nebo na běžnou adresu Asociace EF CZ – Souznění, budova ředitelství NKP Vyšehrad, V pevnosti 159/5b, 128 00 Praha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x