Výstavba silnice I/49 v Malenovicích si vyžádá změny v provozu MHD

ZLÍN - Změnu v provozu MHD si v pátek 20. května vyžádají práce na stavbě silnice I/49 ve Zlíně-Malenovicích. Agentuře Mediafax to v pátek řekl ředitel Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Josef Kocháň.

Kvůli dokončování pokládky povrchu vozovky na úseku rekonstruované a rozšiřované silnice bude v pátek do 18 hodin zrušena dočasná zastávka U Mlýna (ve směru jízdy z Otrokovic do Zlína). Trolejbusy na linkách 2, 6, 10 budou tuto zastávku vynechávat. Nejbližší fungující zastávky jsou Sklady a Malenovice-sídliště. Cestující budou o dočasném zrušení zastávky informováni vývěskami.

Komplikace v dopravě si vyžádá také výstavba křižovatky Antonínova. „Od 30. května bude zastávka MHD Poliklinika ve směru jízdy ze Zlína do Otrokovic provizorně přemístěna do již vybudovaného odbočovacího pruhu směřujícího do továrního areálu, tedy asi o 50 metrů dál, než je její původní místo. Po 12. červnu bude tato zastávka přesunuta na své již definitivní nové umístění o dalších asi 100 metrů dál ve směru jízdy ze Zlína do Otrokovic až za novou křižovatkou,“ upřesnil Kocháň.

Novým způsobem bude od 2. června vedena doprava v rekonstruovaném úseku silnice I/49 ve Zlíně-Malenovicích. O podrobnostech bude dopravní společnost cestující informovat v nejbližších dnech. „Prosíme cestující, aby věnovali změnám v dopravě zvýšenou pozornost a dbali na rozestavěných komunikacích i z bezpečnostních důvodů zvýšené opatrnosti. Máme maximální snahu zajistit pravidelnou městskou hromadnou dopravu i ve složitých podmínkách postupujících silničních staveb,“ dodal Kocháň.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x