Mladí zloději vykradli na Bojkovicku chatu, kvůli defektu na kole je ale policisté dopadli

BOJKOVICE - Bojkovickým policistům se ve čtvrtek podařilo dopadnout dva mladé zloděje, kteří vykradli chatu ve Vápenicích na Uherskohradišťsku. Když s lupem ujížděli, zdržel je defekt na kole a policisté je tak zadrželi, agentuře Mediafax to v pátek oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Zlodějský  pár tvořil devatenáctiletý mladík a třiadvacetiletá dívka z Uherskohradišťska. Z chaty si odnesli elektrorozvodné kabely, motorovou pilu a drobné elektrické nářadí v celkové hodnotě kolem deseti tisíc korun. Podezřelé auto parkujícího nedaleko rekreačních chat ale uviděl soused a přivolal policisty. Ti si všimli mladé dvojice, která na lesní cestě opravovala kolo od auta. Ve voze pak objevili většinu kradených věcí. Motorovou pilu zloději uschovali v lese s tím, že se pro ni později vrátí.

Policisté oběma sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což jim hrozí až dvouleté vězení. U dívky navíc policisté objevili dávku pervitinu a pomůcky k jeho aplikaci. Za to ji navíc hrozí pokuta až do výše 15 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x