Z Valašského Meziříčí vyrazí parní vlak do Zborovic na Kroměřížsku na Pohádkový les

KROMĚŘÍŽ - České dráhy vypraví v sobotu zvláštní vlak v čele s parní lokomotivou Matěj z Valašského Meziříčí přes Hulín, Kroměříž do Zdounek a Zborovic, kde se uskuteční Pohádkový les. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Do Pohádkového lesa v nedaleké obci Divoky bude zajištěna kyvadlová autobusová doprava ze Zdounek. „Malebná podchřibská lokálka z Kroměříže do Zborovic letos oslaví 130 let své existence, její historii připomene výstava v kroměřížské stanici. Obdivovatelé železniční techniky mohou také nahlédnout do kroměřížského Depa kolejových vozidel, vedle vozidel pro opravy a údržbu železnic uvidí i modernizovanou lokomotivu zvanou Brejlovec nebo funkční model jedné z prvních motorových lokomotiv depa,“ doplnila Šubová.

Zvláštní parní vlak vyjede z Valašského Meziříčí v 5:49 hodin a pojede po koridorové trati přes Přerov a Hranice na Moravě. „Kromě návštěvy výstavy a depa v Kroměříži nebo Divockého lesa plných kouzel a tajemných bytostí mohou lidé vystoupit z vlaku v Teplicích nad Bečvou a prohlédnout si toto pěkné lázeňské město včetně blízké Hranické propasti nebo Zbrašovské aragonitové jeskyně,“ dodala Šubová.

Za jednosměrnou jízdenku z Kroměříže do Zdounek zaplatí cestující 60 korun a stejná cena platí i pro úsek z Valašského Meziřící do Kroměříže. Kratší úsek Zborovice – Zdounky stojí 40 korun. Děti do šesti let cestují zdarma, děti do patnácti let zaplatí poloviční jízdné.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x