Jonáškovo zábavné odpoledne ve Valašském Meziříčí pomůže onkologicky nemocným dětem

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Benefiční akce Jonáškovo zábavné odpoledne se uskuteční v neděli odpoledne v amfiteátru parku Kinských ve Valašském Meziříčí. Jak agentuře Mediafax uvedla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice, výtěžek poputuje na pomoc onkologicky nemocným dětem.

Vstupné bude činit 40 korun pro dospělého a 20 korun pro děti do šesti let. Celý výtěžek získají centra sloužící pro léčbu dětí s onkologickými onemocněními.

Děti se mohou těšit na různé atrakce, soutěže a velmi oblíbené kolotoče. Nebude nouze ani o bohatý kulturní program. „Amfiteátr jako první roztančí děti z Akademie sportu, které se na dřevěném pódiu představí v několika aerobikových choreografiích,“ konstatoval zakladatel nadačního fondu Jonášek Libor Zimmer.

Svůj um předvedou také děti z valašskomeziříčské Základní umělecké školy. „Slavnostnímu zahájení v 15 hodin bude předcházet bubenické vystoupení v podání skupiny Drumatix působící při místní umělecké škole,“ doplnil Zimmer.

Dětská vystoupení vystřídají na pódiu také tři hudební kapely. „Jako první představí své skladby kapela Joe Bar Underground, dále se veřejnosti v premiéře představí revival britské legendy Status Quo CZ Tribute a tečku za koncerty udělá kapela Kanón,“ dodal zakladatel nadačního fondu.

Pódium před zámkem Kinských bude patřit divadlu Maringotka a jejich loutkovému představení pro nejmenší diváky.

Zásluhu na založení fondu nese Jonášek, který díky své nemoci chtěl v budoucnu pomáhat dětem se stejným onemocněním. Jeho snem, který se měl uskutečnit po jeho uzdravení, bylo naplnit nemocné dětské tváře štěstím. „Jeho představa spočívala v navštěvování a následném obdarovávání nemocných dětí formou sladkých dobrot až po drobné hračky a finanční nebo materiální pomoc onkologickému oddělení. Svůj sen bohužel nemohl uskutečnit, proto jsme se rozhodli založit tento fond, abychom splnili přání nejen jemu, ale také stovkám jiných dětí s onkologickým onemocněním,“ uzavřel Libor Zimmer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x