Ve Valašském Meziříčí se bude konat ojedinělé benefiční divadelní představení

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ojedinělý benefiční pořad chystá na neděli valašskomeziříčský Farní sbor Českobratrské církve evangelické a místní pobočka Diakonie. Jde o neobvyklé divadelní představení, jehož výtěžek poputuje na nákup léčebného přístroje, agentuře Mediafax to řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

„Benefiční vystoupení Divadla jednoho herce, konkrétně Miroslava Gabriela Částky, se uskuteční v Evangelickém kostele v parku Botanika. Představení začne v 16 hodin,“ sdělil evangelický farář Daniel Heller.

Pořad je připraven na základě knihy Františka Křeliny Každý své břímě aneb Podobenství o dobru a zlu. „Pan Částek zdramatizoval příběh o posledním lidickém faráři Josefu Štemberkovi, kterému nacisté povolili odejít z místa vraždění, ale on nechtěl, solidarizoval se s ostatními lidickými muži,“ podotkl Heller.

Výtěžek dobrovolného vstupného bude použit na dokrytí nákladů vzniklých při pořízení Motomedu pro stacionář střediska Diakonie. „Pohybový léčebný přístroj Motomed je určen lidem s pohybovými potížemi, pacientům, kteří jsou dlouhodobě upoutaní na lůžku či vozíčkářům,“ vysvětlila ředitelka valašskomeziříčské pobočky Diakonie Dobromila Krupová.

Celková cena přístroje je 63 500 korun. „Prozatím se nám podařilo zajistit částku 18 580 korun, zbývá tedy dokrýt 44 920 korun,“ doplnila ředitelka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x