Ostrožská Nová Ves otevřela lázeňskou kolonádu, rodačka a návrhářka Marie Zelená předvedla modely

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES - Slavnostního víkendového otevření nové lázeňské kolonády v Sirnatých lázních  Ostrožská Nová Ves na Uherskohradišťsku se zúčastnila i módní návrhářka a místní rodačka Marie Zelená. Při zahájení byly k vidění modely vytvořené pro projekt Návraty k hodnotám, řekla agentuře Mediafax návrhářka.

Hosté spatřili šaty znázorňují znak Ostrožské Nové Vsi a také národní šaty v barvách České republiky se státními symboly. Modelky Veronika Bujáková a Blanka Botková v originálních šatech provázely hosty po  celou dobu programu.

„Modely mají poukázat na význam vlastenectví, úctu k rodnému národu a  zároveň k obci Ostrožské Nové Vsi, která je mou rodnou obcí. A navíc můj prastrýc František  Botek v roce 1903 lázně založil,“ uvedla Marie Zelená, která je mimo jiné návrhářkou světové  soutěže Princess of the World, oblékala Miss  Deaf World (Miss světa neslyšících), Miss Europe and World Junior, soutěž  Česká Miss, Dívku roku Česka a Slovenska, Miss gymnázia Česka, Slovenska  a Rakouska, Brno Girl a navrhovala rovněž šaty  pro českou finalistku Miss Earth.

Moderování slavnostního otevření lázeňské kolonády se ujal herec Martin Dejdar, symbolickou pásku přestřihli generální ředitel lázní  Antonín Plachý a starosta Ostrožské Nové Vsi  Stanislav Tureček, hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák a jeho zástupce Libor Lukáš. Mezi hosty nechyběl také  prezident mezinárodní organizace pro  kulturní dědictví ICCN a starosta Vlčnova Jan Pijáček a starostové z  okolních měst a obcí.

Nová kolonáda v Ostrožské Nové Vsi  má kavárnu pro téměř 100 hostů, taneční parket a  zázemí pro venkovní koncerty. Její součástí budou také tři  obchůdky s doplňkovým zbožím – lázeňskými oplatky, cukrovinkami či suvenýry. ,,Dále v lázeňském parku  vznikne multifunkční sportovní areál pro tenis, volejbal,  nohejbal a stolní tenis. Vše bude propojeno novými dlážděnými  chodníky s lavičkami, slunečními hodinami a dětským hřištěm. Počítáme také s úpravou okolí sirnatých pramenů a  ,,Slunečních lázní“ včetně vybudování stylového dřevěného  altánu,“ popsal projekt generální ředitel lázní Antonín Plachý.

Celkové náklady na vybudování nové zóny dosáhly téměř 12  milionů korun, přičemž investice byla podpořena z evropských  strukturálních fondů.

Klidný odpočinek v nově vybudované kavárně a cukrárně a v  okolním parku budou hostům zpříjemňovat kulturní vystoupení  hudebních souborů. Již tradičně zde bude k tanci a poslechu o  nedělních odpoledních hrávat krojovaná dechová hudba  Novovešťanka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x