Zlínský soud pokračuje v případu bývalé úřednice, která měla podvodem získat přes 19 milionů korun

ZLÍN - Krajský soud ve Zlíně v pondělí pokračuje v projednávání případu bývalé úřednice uherskohradišťské radnice a zlínského magistrátu Mileny Motyčkové obviněné z mnohamilionového podvodu, kauzu 2. května odročil. Soudce Radomír Koudela chce vyslechnout nové svědky, rodiče Motyčkové.

Podle obžaloby měla Motyčková získat od několika lidí více než 19 milionů korun. Někteří ji půjčili peníze na údajnou dostavbu rodinného domu, jiní zase na nákup pozemků, který se ale nikdy neuskutečnil. Motyčkovou už soud ve Zlíně v minulosti potrestal vězením v délce trvání šest let a tři měsíce, Vrchní soud v Olomouci pak trest pravomocně snížil na 5,5 roku. V jednom bodě obžaloby ale viděl soud vyšší instance  nedostatky a vrátil věc k dalšímu projednání do Zlína.

Nejasnosti se týkaly peněz, které měla Motyčkové půjčit jedna z poškozených. Ta tvrdí, že Motyčkové půjčila více než šest milionů korun, obžalovaná ale zpochybňuje výši půjčené částky i výši dluhu. „Mí rodiče si vzali půjčku a vyplatili poškozené 200 tisíc korun. Dalších 100 tisíc jí pak dal můj dnes již bývalý manžel,“ tvrdila u soudu Motyčková.

Podle poškozené to ale není pravda a od rodičů Motyčkové si nikdy nevzala ani korunu. Soudce Radomír Koudela se proto rozhodl rodiče vyslechnout, a proto začátkem května nařídil nový termín projednávání.

Motyčková čelila i obžalobě u Okresního soudu v Uherském Hradišti, kde jako úřednice údajně připravila město zhruba o 3,6 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x