Na Valašsku se zvýšil počet havarovaných cyklistů

VSETÍN - Na Valašsku se v posledních dnech rapidně zvýšil počet dopravních nehod s cyklisty. Agentuře Mediafax to v pondělí oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Zvýšený počet nehod cyklistů souvisí podle policistů zejména s alkoholem a nedostatečnou ochranou hlavy.

Jen během uplynulého víkendu řešili policisté na Valašsku čtyři podobné nehody. Ve Vsetíně v ulici Vesník například havaroval padesátiletý cyklista. S poraněnou hlavou ho našel na zemi ležet šestatřicetiletý náhodný kolemjdoucí, který ihned přivolal pomoc. „Až do příjezdu zdravotníků svědek cyklistu resuscitoval. Zda byl cyklista pod vlivem alkoholu, ukáže až rozbor krve,“ konstatovala policejní mluvčí.

Dalším zraněným cyklistou byl sedmačtyřicetiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm, který nezvládl na křižovatce v Horní Bečvě odbočovací manévr a spadl na zem. Nadýchal 1,87 promile a způsobil si lehčí zranění.

Lidé havarovali i na cyklostezkách. Mezi obcemi Veselá a Střítež se střetli dva cyklisté. „Na vině je čtyřiapadesátiletá žena z Brna, která při jízdě po cyklostezce nezvládla průjezd zatáčkou. Přejela do protisměru, kde narazila do stojícího cyklisty. Žena upadla na zem a utrpěla středně těžké poranění hlavy, se kterým skončila v nemocnici,“ sdělila Javorková.

S těžkým poraněním hlavy je v nemocnici i další cyklista, který havaroval ve valašskomeziříčské místní části Juřinka. Šestadvacetiletý muž spadl do silničního příkopu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x