Faráři podpoří koncertem vznik církevní mateřské školky ve Zlíně

ZLÍN - Církevní základní škola ve Zlíně se rozhodla rozšířit služby o Církevní mateřskou školu a na podporu jejího vzniku se v úterý uskuteční benefiční koncert kapely, kterou tvoří faráři ze Zlínska. Agentuře Mediafax to sdělila Michaela Straková, členka přípravného týmu Církevní mateřské školy Zlín

Nová Církevní mateřská škola by měla vzniknout v letošním roce. „Nemáme ještě dořešené všechny potřebné kroky, ale pevně věříme, že se nám podaří již v září 2011 otevřít dvě třídy mateřské školy,“ poznamenal ředitel Církevní základní školy Miroslav Škarka.

Školka bude součástí církevní základní školy, jejímž zřizovatelem je Arcibiskupství olomoucké. Podle Škarky v současné době vyřizuje škola registraci na ministerstvu školství a připravuje projekt na stavební práce. „Také musíme získat finance na přestavbu prostor a vybavení tříd. Předpokládáme, že náklady se budou pohybovat kolem 1,5 milionu korun,“ doplnil Škarka.

Město na zřízení školky peníze nemá, proto se škola snaží získat finance od soukromých sponzorů a formou dobročinných akcí. První z nich se uskuteční v 16.30 v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně.

Speciálně pro tuto příležitost se dalo dohromady několik farářů a kaplanů ze Zlínska, kteří zde uspořádají koncert. Devítičlennou skupinu budou tvořit faráři z Velkého Ořechova, Zlína, Kvasic, Březnice a Spytihněvi. Doplni je dva zlínští kaplani a dva hosté, kteří se postarají o hru na tubu, bicí a zpěv. Dobrovolné vstupné bude věnováno na projekt církevní školky. Po koncertě se ještě uskuteční  mše.

Další dobročinnou akcí bude jarmark, který se bude konat 5. června dopoledne u obou zlínských římskokatolických kostelů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x