Hokejisté PSG Zlín ve středu odletí na soustředění do Turecka

ZLÍN - Pětihvězdičkový Hotel Lykia World v tureckém Beleku bude přechodným bydlištěm extraligových hokejistů PSG Zlín, kteří ve středu odpoledne vyrazí na kondičním soustředění, kterého se zúčastní 24 hráčů. Během týdeníího pobytu čekají svěřence trenéra Rostislava Vlacha třífázové tréninky.

Zlínští hokejisté v rámci přípravy na suchu zamíří do Turecka již pošesté za sebou. V předchozích letech dvakrát odjeli právě do Beleku, poté rozbili svůj tábor v Attaleia, předloni v Side a v loňském roce v Manavgatu. „Hráči si na soustředění významně přispěli z vlastních kapes. Rozhodli se, že do Turecka opět pocestují, neboť v předchozích letech se týdenní soutředění mimo Zlín vždy osvědčila,“ uvedl jednatel klubu Patrik Kamas.

„Na letišti v Antalyi přistaneme po téměř tříhodinovém letu ve středu 20.15 hodin tamního času. Poté se autobusem přesuneme do nedalekého Beleku,“ informoval vedoucí mužstva Oldřich Šolc. „V samotném hotelovém komplexu je fotbalové hřiště, tenisové kurty, posilovna, ale i moderní golfové hřiště,“ upřesnil Šolc.

Šestý celek uplynulé extraligové sezony ale nejede do známého letoviska na dovolenou. „Budeme trénovat třífázově a hráči dostanou pořádně do těla. S dosavadním průběhem přípravy na suchu jsme spokojeni. Přístup všech je velmi dobrý. Tím, že trénujeme jednofázově, jsme zintenzivnili tréninky a zaměřili se na jejich objem. Kluci mají chuť do tréninku. Vyhýbají se nám vážná zranění, pár kluků mělo jen svalové problémy lehčího rázu,“ poznamenal hlavní kouč Rostislav Vlach.

Trenérský tandem Rostislav Vlach – Josef Turek bude mít k dispozici celkem 24 hráčů. Ze širšího kádru neabsolvují soustředění gólman Libor Kašík, obránci Dalibor Řezníček, Tomáš Valenta a útočník Lukáš Finsterle, které čekají maturitní zkoušky. „Jsou součástí týmu a nejraději bychom je měli s sebou. Na druhou stranu je maturita důležitý životní krok a my jim vytvoříme podmínky k úspěšnému dokončení studia na střední škole,“ uvedl Vlach.Po zranění se zapojili do tréninku Lukáš Galvas i Pavel Kubiš, kteří s týmem začátek letní přípravy neabsolvovali. Přidal se i junior Martin Matějíček. „Ten s námi ale do Turecka ještě nepoletí. Jeho zranění mu zatím nedovoluje zapojit se naplno,“ řekl Vlach.

Zlínští hokejisté se vrátí z Turecka ve středu 1. června.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x