Díky rekonstrukci vsetínských ulic získali řidiči další parkovací místa

VSETÍN - Vsetínské ulice Zahradní, Havlíčkova, Kobzáňova a částečně i Žerotínova opět slouží motoristům, vznikla zde navíc nová parkovací místa. Agentuře Mediafax to ve středu uvedla mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová s tím, že město zde dokončilo rekonstrukci.

Řidiči získali rekonstrukcí 74 nových parkovacích míst v centru Vsetína. Akce vyšla na 8,8 milionu korun a byla součástí Integrovaného plánu rozvoje města.

V ulicích je nové veřejné osvětlení i kanalizace a odvodnění. Povrch chodníků a parkoviště je ze zámkové dlažby, povrch silnice živičný. Všechny práce jsou již řádně zkolaudovány. S dalšími opravami Žerotínovy ulice počítá II. etapa rekonstrukce náměstí Svobody. I tam vzniknou nová parkovací místa – celkem 22, celá komunikace včetně chodníku bude bezbariérová a dostane nový povrch. „Některé práce se uskuteční o prázdninách, a to zejména kvůli studentům, kteří tudy přes školní rok procházejí. Část ulice bude totiž uzavřená,“ řekla starostka Iveta Táborská (ODS).

Oprava Žerotínovy ulice je v plánu na podzim. Současně se bude rekonstruovat i část Tyršovy ulice před Masarykovým gymnáziem. Druhá etapa rekonstrukce náměstí Svobody si vyžádá přibližně 20 milionů korun, 85 procent nákladů kryje dotace z EU.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x