Zlínské divadlo láká diváky netradičně, zajistí jim dopravu i partnera

ZLÍN - Zvýšit počet předplatitelů a divákům tak nabídnout originální služby se rozhodlo Městské divadlo ve Zlíně. Jak agentuře Mediafax řekl ředitel divadla Petr Michálek, zájemcům zajistí  dopravu nebo partnera.

Aby do divadla dorazilo co nejvíce diváků, vymyslelo vedení tři speciální programy. První nese název Svezte se do divadla. ,,Spočívá to v tom, že chceme umožnit návštěvu divadla i mimozlínským divákům, kteří třeba nemají auto, nebo jim nejede v danou dobu žádný spoj,“ vysvětlil Michálek.

Divadlo takovým zájemcům zajistí dopravu. [i]“Buď najdeme některého ze stávajících předplatitelů z okolí, který by mohl zajistit svoz, nebo pokud bude zájemců více, můžeme nechat vypravit i celý autobus. Další variantou je, že oslovíme starosty obcí a domluvíme zájemcům nějaký finanční příspěvek na dopravu,“ podotkl Michálek. Pokud se najde dobrovolník, který sám do divadla zamíří a ještě vezme další lidi, divadlo ho finančně zvýhodní, získá například předplatné zdarma.

Další neotřelý projekt se jmenuje V divadle nejsem sám a je určen především seniorům. „Často se setkáváme s tím, že lidé by do divadla rádi zavítali, ale nemají s kým a samotným se jim nechce. Pokud se nám ozvou, rádi jim zprostředkujeme doprovod ať už v podobě dámy, či gentlemana,“ konstatoval Michálek.

Nejde ale o žádnou formu seznamovací kanceláře. „Jen z naší databáze najdeme někoho, kdo má podobný problém a zkontaktujeme je. Zda si pak ještě zajdou na kávu, bude jen čistě jejich věc. Mohou se stát přáteli nebo jen divadelními partnery,“ podotkl ředitel.

Třetí projekt je zaměřený na školáky a jmenuje se Dotkni se divadla. „Chceme u dětí podpořit užší vazbu k divadlu. Nebudeme je proto jen zvát na běžná školní představení, ale uspořádáme pro ně speciální akci, kdy se budou moci podívat i do zákulisí a blíže tak zjistit, jak se divadlo vlastně tvoří,“ dodal Michálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x