Z rozpadlé sýpky je oceněná stavba Zlínského kraje

V 9. ročníku vyhlašování soutěže Stavby roku Zlínského kraje byla přihlášena i rekonstrukce barokní sýpky z roku 1862. Právě tato budova v současnosti slouží jako moderní sídlo reklamní agentury Q studio a v soutěži Stavba roku získala Čestné uznání za architektonické zpracování.

Vedle citlivé rekonstrukce je výjimečná také velikost fotoateliéru, který má celkovou plochu 400 m2. Vestibul budovy také slouží jako výstavní prostor pro fotografy a výtvarníky. „Q studio dává u reklamní fotografie velký důraz na uměleckou úroveň,“ prozradil František Chrástek, ředitel agentury.

Rekonstrukci barokní sýpky provedla stavební firma Navláčil, která v minulém ročníku získala hlavní cenu za realizaci montážní a skladové haly pro RIM CZ v Tlumačově. „Citlivá rekonstrukce staré budovy a zároveň vtisknutí moderního ducha je vždycky výzvou pro dodavatele stavby, ale chtěli jsme tento náročný úkol zvládnout na vysoké úrovni. Snad se nám to podařilo, ale naši práci musí prověřit teprve každodenní pohyb v těchto prostorách,“ dodal Martin Navláčil jr. z rodinné stavební firmy.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo 24. května v Domě kultury v Kroměříži, kde se sešli zástupci všech přihlášených staveb.

--> --> --> --> -->