Policisté kontrolovali na Uherskohradišťsku řidiče, rozdávali pokuty i hračky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťští policisté absolvovali ve čtvrtek preventivně bezpečnostní akci nazvanou Žádné špásy, používejte pásy, v rámci které se zaměřili na použití bezpečnostních pásů. Policejní mluvčí Aleš Mergental agentuře Mediafax řekl, že hříšníci dostali pokutu, vzorní řidiči pak samolepku či hračku.

Policisté kontrolovali řidiče v Sokolovské ulici v Uherském Hradišti a na výjezdu ze Starého Města ve směru na Zlechov. „Většina řidičů i spolujezdců byla připoutána, ale našlo se i několik nepřipoutaných. Zastavení připoutaní lidé obdrželi od policistů kromě letáčků s detailním popisem problematiky bezpečnostních pásů také samolepku pro děti nebo hračku, kterou je možné připevnit na dětský bezpečnostní pás. Řidiči bez pásů odjížděli s pokutou,“ sdělil Mergental.

Podle statistik přistihne policie v automobilech na Uherskohradišťsku každý den v průměru osm nepřipoutaných osob. Od začátku roku se jedná o 1113 lidí. Při dopravních nehodách v letošním roce nebylo připoutáno devět řidičů, co je stejný počet jako za celý minulý rok. Nepřipoutaní spolujezdci byli při letošních nehodách prozatím tři, vloni jich bylo 11.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x