V rámci Noci kostelů budou moci lidé navštívit v Otrokovicích hned tři kostely

OTROKOVICE - Všechny tři kostely v Otrokovicích bude moci veřejnost navštívit v pátek 27. května v rámci akce Noc kostelů, v kostele svatého Vojtěcha bude navíc připraven i kulturní a duchovní program. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Lidé mohou absolvovat prohlídku kostelů s výkladem, zájemci budou moci vystoupat i do věže kostela svatého Vojtěcha. Noc kostelů se v České republice koná už několik let, Otrokovice se však letos zapojují vůbec poprvé.

Ke komentované prohlídce bude připraven kostel svatého Michaela, Kaple svaté Anny i kostel svatého Vojtěcha, kde bude navíc připravena bohoslužba i pěvecké a varhanní vystoupení. V sále pod kostelem se uskuteční výstava předmětů spojených s křtem (svíčky, roušky, křestní listy a podobně) a zájemcům organizátoři vyhledají zápis o jejich křtu v matrikách. Atraktivní bude vstup na věž, odkud je neobvyklý výhled na noční město. Po celou dobu bude návštěvníkům k dispozici kněz.

Noc kostelů začne v 17.50 hodin slavnostním vyzváněním zvonů a skončí přesně o půlnoci. V kostele svatého Michaela a v Kapli svaté Anny v Kvítkovicích budou prohlídky ukončeny o dvě hodiny dříve.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x