Zlínský mrakodrap bude dějištěm závodu v běhu do schodů

ZLÍN - Zlínský mrakodrap, sídlo Zlínského kraje, se v pátek promění v místo neobvyklých závodů. Jak agentuře Mediafax řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, uskuteční se zde klání v běhu do schodů nazvané DWB Run-Cup.

Účastníci začnou startovat z náměstí Práce od 16 hodin, mezi sebou budou mít minutové intervaly. Vyhlášené jsou dva závody: závod Elite s cílem až na vrcholu budovy a závod Open, který bude končit v 10. patře. „To umožní sportovcům si Run-Up zkusit a pokořit tuto výzvu. Každý běžec bude odměněný taškou s dárky, nejlepší muž a nejlepší žena pak vyhrají hodnotné ceny,“ oznámil Chris Delattre, organizátor závodu. Dodal, že 25 nejlepších mužů a pět žen v kategorii Elite Run-Up se kvalifikuje do finále, které se uskuteční ještě v tentýž večer.

Veřejnost se může kromě závodů těšit i na řadu doprovodných akcí a atrakcí, například koncert skupiny Fleret se vstupem zdarma pro všechny.

Běh do schodů je organizován po celém světě. Zřejmě nejznámějším závodem je ten s cílem na vrcholu newyorského Empire State Building. V České republice se pořádá kromě Zlína také v Ostravě, Olomouci, Liberci, Praze a Plzni.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x