Valašskomeziříčská Charita hledá nové vedení

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská Charita vyhlásila výběrové řízení na nového ředitele, dosavadní ředitelka Zdislava Odstrčilová totiž odchází. Agentuře Mediafax to v pátek uvedla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Odstrčilová v Charitě končí a od 1. října nastupuje na post ředitelky místního střediska Diakonie. Nahradí tak současnou ředitelku Dobromilu Krupovou, která odchází do důchodu. „Do důchodu jdu k poslednímu červnovému dni a do nástupu nové ředitelky Zdislavy Odstrčilové bude Diakonii prozatímně vést pracovnice střediska Lenka Kostelná,“ podotkla Krupová.

Odstrčilová už v sociální oblasti působí deset let. „Na své angažmá ve valašskomeziříčské Diakonii se těším. Chci navázat na velice dobrou práci paní Krupové, se kterou jsme často spolupracovaly, a která mi především v začátcích byla inspirací. Ředitelství Diakonie mi navíc vyšlo vstříc s odložením nástupu na říjen tak, abych mohla předat svou práci v Charitě novému řediteli, který bude vybrán na základě právě vyhlášeného výběrového řízení,“ sdělila Odstrčilová.

Nové vedení nebude letos jedinou novinkou, která Diakonii čeká. Diakonie ještě požádala na konci měsíce dubna Zlínský kraj o zrušení registrace Sociálně aktivizačních služeb pro seniory. „Tuto službu jsme zavedli k prvnímu lednu roku 2010 jako službu sociální prevence,“ poznamenala Krupová. Posláním této služby je motivovat seniory k aktivnímu využití svého volného času, umožnit jim zapojení do sociální skupiny. Současně je vést k činnostem, ve kterých mohou co nejdéle využívat své schopnosti a dovednosti. „Protože není naděje na zařazení této služby do strategického plánu Zlínského kraje, není tedy ani naděje získat pro tuto bezplatnou službu peníze na provoz. Na rok 2010 a částečně i na letošní rok jsme získali finanční prostředky pouze od našeho města,“ vysvětlila ředitelka. Registrace bide zrušena k 1. srpnu roku letošního roku. Aktivizační služby však z programu Diakonie nezmizí. „Budou poskytovány v rámci služeb osobní asistence a denního stacionáře,“ doplnila Krupová.

--> --> --> --> -->