Milovníci cyklistiky budou moci na Valašsku sjet i vodní peřeje

VELKÉ KARLOVICE - Neobvyklá akce spojená s cyklistikou a sjížděním peřejí se v sobotu a v neděli uskuteční ve Velkých Karlovicích a v Bystřičce. Agenturu Mediafax o tom informovala Martina Žáčková z turistického resortu Valachy.

Akci pořádá turistický resort Valachy společně se Specialized Bike Resort Valašsko, a to v okolí přehrady Bystřička a Velkých Karlovic na Vsetínsku.

„Právě o posledním květnovém víkendu se vypouští přehradní nádrž Bystřička a na řece je v tyto dny možné sjíždět malé peřeje. Ze Vsackého Cábu chodníčky a lesními cestami přejedeme na kolech k Bystřičce, kde budou připraveny trekové kanoe. Se zdoláním šestikilometrového úseku říčky Bystřička pomohou účastníkům instruktoři,“ popsal Luboš Sušila ze Specialized Bike Resortu Valašsko.

Po noclehu v hotelu Galik ve Velkých Karlovicích čeká cyklisty na druhý den fyzicky náročná vyjížďka horským terénem v délce 55 kilometrů a převýšením dva tisíce metrů, která je vhodná pro jezdce s dobrou kondicí. Organizátoři nabízí také možnost jednodenní varianty výletu, který skončí sjížděním Bystřičky.

Specialized Bike Resort Valašsko společně s resortem Valachy uspořádá během letní sezóny ještě čtyři další akce pro cyklisty. „Loni jsme pořádali celkem dvě, letos na základě dobrých ohlasů přidáváme další. Valašsko má co nabídnout jak začínajícím bikerům, tak i zkušeným jezdcům vyhledávajícím těžké terény. Připravili jsme tedy programy pro cyklisty různého věku, zdatnosti a zkušeností,“ dodal Sušila.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x