Hořící muž z Valašského Meziříčí bojuje o život

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Stav devětačtyřicetiletého muže, který v pátek v podvečer hořel ve svém bytě ve Valašském Meziříčí, je stále velmi vážný. Agentuře Mediafax to v sobotu uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Tomáš Oborný.

Muž utrpěl popáleniny II. a III. stupně na 60 až 70 procentech těla a po převozu na ARO do valašskomeziříčské nemocnice ho vrtulník transportoval na Popáleninové centrum do Ostravy. „Pacient je na jednotce intenzivní péče. Utrpěl závažné popáleniny a je udržován v umělém spánku. Jeho stav je velice vážný,“ řekl v sobotu dopoledne Oborný.

Dýmu vycházejícího z okna bytu v 9. patře panelového domu ve Valašském Meziříčí si v pátek krátce před 19. hodinou všiml kolemjdoucí člověk a přivolal hasiče. Ti s výškovou technikou do bytu vnikli přes ochoz a našli v něm hořícího muže, který ležel na pohovce.

Hasiči oheň brzy uhasili a pomocí výškové techniky snesli těžce popáleného dolů na zem, kde si ho převzali záchranáři. Do nemocnice putoval podle Hany Polešákové z krajské záchranky v kritickém stavu.

Podle mluvčího krajských hasičů Ivo Mitáčka je jednou z vyšetřovacích verzí i možnost, že muž v bytě usnul se zapálenou cigaretou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x